Malzemeler:
tavuk but eti veya göğüs eti ile karışık
1 adet kuru soğan rendesi
bir tatlı kaşığı yoğurt
bir tatlı kaşığı salça
karabiber
kavurmak için iki yemek kaşığı tereyağ
ekmek arasına koymak için doğranmış soğan, domates, marul vs.
Yapılışı:
tavuk etlerinizi yaklaşık 1 cm kalınlığında fleto yapın, soğan rendesi, yoğurt, salça ve karabiber ile marine edip üst üste dizerek sera strece sıkıca sarıp buzluğa kaldırın, 2-3 saat sonra tam sertleşmeden ince ince doğrayıp tereyağda kızarana kadar kavurun, sıcakken ekmek arası veya dürüm yapıp dilediğiniz ilave lezzetlerle servis yapın, ama ayranı unutmayın..Afiyet&şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder