Ramazan öncesi son Cuma gününde ramazan denince akla gelen bir tat, revani..
Malzemeler:
3 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı irmik
bir paket vanilya
bir paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
aldığı kadar un
yarım portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:
iki su bardağı toz şeker
yarım su bardağı portakal suyu
2,5 su bardağı su
Yapılışı:
3 yumurta ile yarım su bardağı toz şekeri çırpın. yoğurt, sıvıyağ ekleyip karıştırın, irmik ve un ekleyip üzerine kabartma tozu, vanilya, hindistan cevizi, portakal kabuğu rendesi serpip tekrar çırpın. Kek kıvamında bir hamur elde etmelisiniz. İrmik kolay kıvam aldırdığı için un ilavesine dikkat edin, kırdığınız yumurtaların büyüklüğü bile un miktarını değiştirdiğinden un ölçüsü veremiyorum. margarin ya da tereyağ ile yağlanmış yuvarlak veya kare cam fırın tepsisine (yaklaşık 30 cm çapında) döküp 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada şerbetini ocağa koyabilirsiniz, şeker ve su kaynasın, kaynadıktan 10 dakika sonra portakal suyunu ilave edin, şerbet kaynarken üzerinde köpükler olabilir, onları alabilirsiniz, bir 10 dakika da bu şekilde kaynadıktan sonra şerbeti soğumaya bırakın. Kek de şerbet de ılıkken ikisini buluşturun. Üzerini süsleyip dinlendirdikten sonra servis yapın.. Afiyet&şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder