Malzemeler:
1 yumurta
yarım paket yumuşamış margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
iki çay kaşığı tuz
bir tatlı kaşığı toz şeker
aldığı kadar un
yarım paket kabartma tozu
bir su bardağı kavrulmuş susam
Yapılışı:
susam hariç bütün malzemeleri (kabartma tozu unun üzerine atılacak) karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Susam kavrulmamış ise kavurun, hatta biraz ılıkken kurabiyelerin üzerine daha kolay yapışıyor. Hamurun yumuşaklığını ayarlarken un ilavesini doğru zamanda yani hamur elinizi bıraktığında kesmelisiniz.Hamurdan küçük parçalar alın, fındıktan biraz büyük olan parçaları yuvarlayın, tabağa döktüğünüz susam üzerinde yuvarlayıp elinizle susamların yapışmasını sağlayın.Tepsiye dizip önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. soğuduktan sonra servis yapın ve mümkünse bu kurabiyeyi saklama kabı vs içine koyup bir yerden bir yere taşımayın, susamları dökülebilir. Ama tepsiden tabağa servis yapıldığında çok keyifli, ağızda dağılan bir lezzet...Afiyet&şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder