Malzemeler:
3 adet yufka,
yarım su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvıyağ,
bir yumurta,
İç Harcı için:
400 gram ıspanak,
arzuya göre bir tutam maydanoz,
100 gram peynir,
üç yemek kaşığı zeytinyağ,
pulbiber,
tuz,
Yapılışı:
iç harcı hazırlamak için önce ıspanakları ayıklayıp, yıkayıp, doğrayıp sonra da elimizle sıkarak suyunu alalım..sonra doğranmış maydanoz, tuz, zeytinyağı, pulbiber ve peynirle karıştıralım..sıvıyağdan biraz alıp yapışmayan yayvan bir tencerenin altını yağlayıp üzerine ortalayarak bir yufkayı yayalım, sonra süt, yumurta ve sıvıyağdan bir haç hazırlayıp diğer bir yukfayı parçalayarak bu harca batırıp tenceredeki yufkanın üzerine serelim, sonra iç harcımızı koyalım, sonra da son yufkayı parçalayarak iç harcına batırıp serelim, en son tencerenin kenarlarından taşan yufkaları üzerine kapatıp, tencerenin kapağını da kapatıp kısık ateşte altı kızarana kadar pişirelim, altı kızarınca ters çevirip diğer tarafı da kızartalım ama bu kez kapak açık olsun..sıcak olarak servis edelim..İç harcını sadece peynirle de hazırlayabilirsiniz.. Afiyet şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder