Malzemeler:
Yarım paket yumuşamış margarin,
bir büyük su bardağı sıvıyağ,
3 yemek kaşığı yoğurt,
iki yumurta(birinin sarısı üzerine),
bir tatlı kaşığı tuz,
bir yemek kaşığı toz şeker,
aldığı kadar un,
bir paket kabartma tozu,
yarım paket vanilya,
üzeri için çörek otu veya kavrulmuş susam
Yapılışı:
üzeri için ayırılan yumurta sarısı ve çörek otu hariç malzemeleri karıştırın, yalnız kabartma tozunu ve vanilyayı unun üzerine dökün, hamuru yoğurun, bu kez çok yumuşak olmasın, elinizi bırakınca biraz daha un ilave edip yoğurmaya devam edin, un miktarını tam veremiyorum, kullandığınız yumurtanın büyüklüğüne göre bile değişiyor, ama kurabiye yapmaya alışık olanlar ne demek istediğimi anlamışlardır, ağızda dağılmasını istediğimiz kurabiyeler için un miktarını hamur elimizi bırakınca diye ayarlıyoruz, bu tuzlu kurabiyede ise ısırınca küçük bir ses gelsin isteriz, dolayısı ile unu birazcık fazla olacak, çok da abartmamak kaydıyla, sonra istediğiniz şekli verip tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin, afiyet&şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder