oldukça lezzetli bir makarna sunumu.. dilerseniz tek kişilik fırın kaplarında yapabilirsiniz, servisi çok daha kolay ve zarif olur..
Malzemeler
bir paket makarna (ben burgu seçtim, siz dilediğinizle yapabilirsiniz),
300 gram kıyma,
bir kavanoz garnitür ( ben hazır kullandım ama isterseniz kendiniz de hazırlayabilirsiniz),
bir adet kuru soğan,
bir yemek kaşığı salça,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
karabiber,
pulbiber,
tuz,
üzeri için:
2 su bardağı süt,
iki yemek kaşığı un,
bir yemek kaşığı tereyağ,
tuz,
karabiber,
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ,
Yapılışı:
makarnayı haşlayın, süzün, yayvan bir tencerede sıvıyağda ince doğranmış kurusoğanı kavurun, salçayı ilave edip baharatlarla birlikte karıştırın, kıymayı ilave edip pişirin, en son garnitürü ilave edip karıştırın ve makarnalarla birlikte harmanlayın, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş 26-28 cm çapında cam fırın kabına döküp üzerine beşamel sos ve bol kaşarla birlikte fırına verin , üzeri kızarınca çıkarıp sıcakken servis yapın, afiyet&şifa olsun.. Beşamel sosun yapılışına kabak graten tarifinden ulaşabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder