Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ,
2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ,
bir paket toz kremşanti,
yarım su bardağı pudra şekeri,
3 yemek kaşığı kakao,
bir paket vanilya,
bir paket kabartma tozu,
aldığı kadar un,
üzeri için kahvaltılık çikolata ve iki yemek kaşığı toz şeker,
Yapılışı:
Sıvıyağ, tereyağ, kremşanti, pudraşekeri, kakao karıştırılır. Un ve üzerine vanilya, kabartma tozu eklenerek hamur yoğurulur. Hamura koyulacak un miktarını hamurun sıvıyağ sebebiyle sahip olduğu parlaklığı kaybettiği anda kesmelisiniz.. Diğer ağızda dağılan kurabiyeler kadar yumuşak değil ama sert bir hamur da olmamalı.. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak toz şekere bulayın, önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin, kurabiyeler çatladıktan sonra 7-8 dk daha pişirin, fırından çıkarın, soğuyunca üzerine krema enjektörüne doldurduğunuz kahvaltılık çikolataları resimdeki gibi sıkın, kurabiyeleriniz hazır..Afiyet&şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder