1 Nisan 2016 Cuma

Pankek tarifi

Haftasonu kahvaltılarınızı şenlendirin..:)))

Malzemeler:
3 yumurta,
2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı tuz,
1,5 su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvıyağ,
10 tepeleme yemek kaşığı un,
yarım paket kabartma tozu,
Kakaolu yapmak isteyenler için iki yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
yumurtalarla şekeri çırpın, sonra sütü sıvıyağı tuzu ekleyip karıştırın, unu ve üzerine kabartma tozunu ilave ederek çırpın. Akışkan bir kek hamuru kıvamında olmalı.. Sonra çnceden ısıttığınız yapışmayan bir tavaya birer yemek kaşığı kadar koyarak yuvarlak form almasını sağlayın ve alt üst pişirin. Yaklaşık 9-10 cm çapında oluyor.. Üzeri göz göz olduktan sonra bir spatul yardımıyla çevirin..İster kakaolu ister sade, isterseniz labne peynirli üzeri reçelli mini pastalar, isterseniz de çikolatalı meyveli..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder