hadi kolları sıvayın, evde pide yapıyoruz..:)
Malzemeler:
1 su bardağı ılık su,
yarım çay bardağı süt,
bir yemek kaşığı zeytinyağı,
bir tatlı kaşığı şeker,
bir çay kaşığı tuz,
Aldığı kadar un (eğer varsa yarım su bardağı tam buğday unu ekleyebilirsiniz),
yarım paket toz maya,
İç Harcı için:
300 gram yağlı kıyma,
bir küçük domates,
bir adet kuru soğan,
bir diş sarımsak,
bir küçük yeşil biber,
bir tutam maydanoz
tuz,
karabiber,
pulbiber,
Yapılışı:
Hamuru için un ve maya hariç malzemeleri karıştırın, sonra unu ve unun üzerine toz mayayı ilave edip oldukça yumuşak bir hamur elde edin, bu arada yeri gelmişken ben bu tür hamurları hep ekmek yapma makinasının hamur hazırlama programında hazırlıyorum, çok pratik oluyor..Hamur hazırlandıktan sonra üzerini örtüp yaklaşık bir saat dinlenmeye bırakın, diğer taraftan çiğ kıyma, inçe çekilmiş soğan ve sarımsak, ince doğranmış domates, yeşil biber, maydanoz ve baharatları ilave ederek yoğurun, kıymanız yağlı değilse biraz sıvıyağ ekleyebilirsiniz..Dinlenmiş hamurunuzu üç veya dört parçaya ayırın, iyice unlanmış tezgahınızda elinizle dikdörtgen formda açın, hamuru açarken kullandığınız unu tam buğday unundan kullanırsanız daha iyi olur, açtığınız hamurun kenarlarından iki cm kalacak şekilde boş bırakıp ortasına hazırladığınız kıymalı içi yayın, kenarlarını üzerine katlayın, fırın tepsinizi unlayıp pidelerinizi tepsiye alın. 200 derece fırında pişirin, afiyet&şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder