Malzemeler:
Tabanı için iki paket burçak bisküvi,
yarım su bardağı çekilmiş ceviz,
iki yemek kaşığı tereyağ,
Cheesecake için
1 adet hazır cheesecake yap poşeti,
Poşetin üzerinde belirttiği kadar soğutulmuş süt,
iki tepeleme yemek kaşığı labne peyniri,
bir tepeleme yemek kaşığı hazır yoğurt (susuz yerinden),
Üzeri için,
2 adet limon,
3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker,
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
2 su bardağı su,
Yapılışı:
Tabanı için kelepçeli kek kalıbınızın altına yuvarlak yağlı kağıt serin. Burçak bisküvileri un gibi rondoda çekin, cevizleri de dişe dokunucak kadar rondoda çekip tereyağ ile birlikte yapışmayan bir tavada hepsini kavurun, hafif kavrulmuş koku gelince ocaktan alın ve karışımı bir kaşık yardımıyla bastırarak kalıba yerleştirin.Buzdolabında hazır soğutulmuş süt ile birlikte hazır cheesecake yap poşetini çırpın, iyice kıvam aldıktan sonra yoğurt ve labneyi de ekleyerek çırpın ve tabanın üzerine eşit şekilde dağıtın.üzeri için limonlarınızın kabuklarını rendeleyin, rendelenmiş limon kabuklarını toz şeker ile renk verinceye kadar ovun (tarifte yazan şeker miktarından bir yemek kaşığı ovmak için alın), ortaya çıkan renkli suyu ve diğer kabukları altına küçük bir tencere konulmuş süzgecin içine alın, tarifte yazan 2 su bardağı suyu bu süzgeçten geçirin ki limonun renginin tamamından faydalanmış olalım.Sonra kalan toz şekeri , kabuğu rendelenmiş limonların sıkılmış suyunu ve nişastayı ekleyerek çırpıcı yardımıyla pişirelim , ılıkken cheesecakemizin üzerine dökelim, en az bir gece buzdolabında bekletelim, servis sırasında ben nane yaprağı, çekilmiş fındık ve limon dilimi kullandım.. Size de kolay gelsin ve afiyet&şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder