6 Nisan 2016 Çarşamba

Dilimlenen poğaça..

 
Malzemeler:
3 yumurta,
yarım paket yumuşamış margarin,
yarım su bardağı sıvıyağ,
3 yemek kaşığı yoğurt,
bir tatlı kaşığı toz şeker,
bir çay kaşığı tuz,
bir paket mahlepli ve susam aromalı kabartma tozu (bulamazsanız yarım çay kaşığı mahlep ile birlikte normal kabartma tozu ekleyebilirsiniz),
aldığı kadar un,
üzerine çörek otu,
içine peynir ve maydonoz,
Yapılışı:
yumurtaların birinin sarısını üzeri için ayırın, un ve kabartma tozu hariç malzemeleri karıştırın, un ve üzerine kabartma tozunu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 3 parçaya ayırın, bir merdane yardımıyla aşağıdaki resimde görüldüğü gibi şekil verip, üzerine yumurta sarısı sürüpi çörek otu veya susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilerseniz hamurun bir kısmını saç örgüsü şeklinde bir kısmını da tek tek kayık şekli vererek pişirebilirsiniz. Saç örgüsü verdiğiniz poğaça soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.. Afiyet&şifa olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder