6 Nisan 2016 Çarşamba

Tatlı gevrek..

Herkese hayırlı kandiller.. Bir farklılık olsun isterseniz bugün sevdiklerinizle bu kıtır keki paylaşabilirsiniz..Çok besleyici, hem de çayın kahvenin yanında çok keyifli bir tat..

Malzemeler:
4 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
bir su bardağı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi,
bir paket kabartma tozu,
bir paket vanilya,
2,5 su bardağı un,
2 su bardağı olacak kadar evinizde kuruyemişlerden ne varsa,
(fındık, fıstık, üzüm, dut kurusu, hurma, kayısı, ceviz, yaban mersini vs..),
kayısı, hurma vs gibi büyük olanları doğrayın, fındık ceviz fıstık iri olacak şekilde çekin.. 
Yapılışı:
4 yumurtayı şeker ile çırpın, sıvıyağı sirkeyi ilave edin, unu ve unun üzerine kabartma tozunu , vanilyayı ekleyip çırpın, un ilavesine dikkat edin , yavaş ekleyin, normal kek kıvamından daha yoğun olacak..En son kuruyemişleri de ilave edip yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine yayın..180 derecede alt üst pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkıp soğuyunca ince dikdörtgenler şeklinde doğrayın, sonra o dilimleri yan çevirerek başka bir tepsiye aralıklı şekilde dizin ( iki tepsiye ihtiyacınız olabilir) tekrar fırına verin, bu kez fırının turbosu açık olsun. Dilimlerin yan tarafları da pembeleşince fırından çıkarın, soğuyunca servis edebilirsiniz..Afiyet&şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder