Arkadaşlar şiddetle tavsiye ediyorum, hazır aldıklarınızı aratmayacak!!
Malzemeler:
Hamuru için;
2 su bardağı ılık su,
bir yemek kaşığı zeytinyağı,
iki yemek kaşığı süt,
bir tatlı kaşığı toz şeker,
bir çay kaşığı tepeleme tuz,
aldığı kadar un,
bir paket kuru toz maya ,
iç Harcı için
200 gram kıyma,
iki adet domates,
iki adet kuru soğan,
3 adet yeşil biber
bir tutam maydanoz,
iki diş sarımsak,
bir tatlı kaşığı biber salçası (ister tatlı, ister acı, ben tatlı kullandım),
bir çay kaşığı tuz,
yarım çay kaşığı karabiber,
bir çay kaşığı isot (daha acı olsun isterseniz miktarını artırın),
Yapılışı:
Unun üzerine mayayı dökmeyi unutmadan malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun, 1 saat kadar dinlendirin, iç harcını hazırlarken kabukları soyulmuş domatesleri, kuru soğanları,yeşil biberleri, sarımsağı, maydanozu rondoya atıp ince çekin, sonra kıymayı , zeytinyağı, salçayı ve baharatları ekleyip biraz daha rondoda çevirin, iç harcınız hazır!
sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak un ve oklava yardımıyla yaklaşık 25 cm çapında açın, kapaklı pilav tenceresini (yapışmaz olmalı) ocağın büyük gözüne kısık ateşte koyun, ısıtın, açtığınız hamuru tencereye yayın, plastik kaşık yardımıyla oldukça yumuşak olan iç harcınızı yayın, kapağı kapatın, kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin.. Yeşillikler, salatalar, limon, ayran.. keyifle yiyeceksiniz!! Afiyet&şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder