13 Nisan 2016 Çarşamba

Haşhaşlı Börek


Yapımı çok kolay, lezzeti de harika..
Malzemeler:
3 adet hazır yufka,
haşhaş ezmesi ile sıvıyağ karışımından 1,5 su bardağı,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi,
üzeri için,
1 yumurta,
bir çay bardağı süt,
yarım çay bardağı sıvıyağ ,
Yapılışı:
haşhaş ezmesinin kıvamı değişebildiğinden ne kadar sıvıyağ ile gevşeteceğinize siz karar verin, karışımın kıvamı tahin gibi olmalı, sonra çekilmiş ceviz içi ile karıştırıp iç harcınızı hazırlayın, hazır yufkaları ikiye bölün, iç harcınızdan bir kaşık yardımıyla heryerine dağıtıp yufkayı uzun kenarından rulo yapın, yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş cam fırın tepsinizi ortadan başlayarak kol böreği gibi etrafına sararak doldurun. Üzerine yumurta, süt ve sıvıyağdan bir karışım hazırlayarak sürün. 200 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin, fırından çıktığında elinizle hafif su serperek bohça şeklinde bir örtüye sarıp yarım saat dinlendirin..Pasta şeklinde dilimleyerek servis yapın, afiyet&şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder