Çok keyifle yiyeceğinizden eminim...
Malzemeler:
yarım su bardağı sıvıyağ,
iki yemek kaşığı tereyağ,
bir buçuk su bardağı tam buğday unu,
bir su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su,
bir çay bardağı tahin,
yarım çay bardağı pekmez,
üzeri için ceviz,
Yapılışı:
Sıvıyağ ve tereyağı bir tavaya alın, tereyağ eriyince unu ilave edip kavurun. Un tam buğday unu olduğu için rengi zaten koyu olacaktır, kavrulduğunu kokusundan anlayabilirsiniz. diğer tarafta kaynamış 2 su bardağı sıcak suda şekerinizi eritin, kavrulmuş un kokusunu duyduktan sonra şekerli suyunuzu ocağınız kısık ateşteyken ilave edin, suyu ilave ederken kaşık yerine bir çırpıcı ile seri hareketlerle karıştırırsanız topaklanma olmayacaktır, 5 dakika kadar daha kavurduktan sonra tahin ve pekmezi ilave edin, 5 dakika daha kavurup ocaktan alın, dilimleyebileceğiniz bir cam servis tabağına bir kaşık yardımıyla basarak düzleyin.. Üzerine çekilmiş ceviz serpin.. Afiyet&şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder