28 Mart 2016 Pazartesi

Babamıza pasta yaptık..


Pastamızın kremasında çikolatalı mousse ve muz kullandım.. çok yakışmıştı, pandispanyamız da kakaoluydu, hazır pastabanlardan kullandım, süt ile ıslattım.
Çikolatalı mousse aslında başlı başına çok keyifli bir tatlı, ama yapılış aşamalarına özen göstermelisiniz..Özellikle yemekli misafirlerinize yemeğin üzerine ya da kahveye gelenlere kahvenin yanında ikram edebilirsiniz..Çok yakışır..


Malzemeler (8 kişilik) :
2 paket sütlü çikolata, bir paket bitter çikolata (kare olanlardan , toplamda 240 gram)
4 adet yumurta 
bir çay bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
bir paket hazır krema (buzdolabında soğumuş olacak)
Yapılışı:
Çikolataları benmari usulü eritin, eridikten sonra benmariden alın, sütü cezvede kaynayacak kadar ısıtın, yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın, sarılardan iki tanesi ile şekeri çırpın (diğer iki sarıyı kullanmayacağız ),  kaynayan sütü çırptığınız şekerli yumurta sarısına azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin, birden dökmeyin yoksa yumurtalar katılaşır, bu karışımı eriyen çikolatalarınızla birleştirin, 4 adet yumurta akını bir çırpma kabına koyarak içinde su kaynayan bir tencere üzerine oturtup çırpmaya başlayın, parmağınızla ısısını kontrol edin, ılıklığı hissetmeye başladığınızda benmariden alın, bir fiske tuz ilave ederek çırpmaya devam edin, iyice kar olduktan sonra bu karışımı da yavaş yavaş bir kaşık yardımıyla çikolatalı karışıma yedirin, buzdolabında soğutulmuş hazır kremayı koyu kıvamlı kremşanti kıvamına gelinceye kadar çırpın, bunu da yine bir kaşık yardımıyla çikolatalı karışıma narin hareketlerle havasını söndürmeden yedirin, 
homojen olduktan sonra küçük kuplara dökerek buzdolabına kaldırın, birkaç saat içerisinde servis edilecek katılığa ulaşacaktır, üzerini istediğiniz gibi süsleyin, Afiyet&şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder