Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt,
yarım su bardağı sıvıyağ,
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak),
bir çay kaşığı tuz,
bir tatlı kaşığı toz şeker,
yarım paket kuru toz maya,
aldığı kadar un,
İçine,
peynir (dilimlenecek bir peynir türü olursa iyi olur),
domates,
yeşil biber,
siyah zeytin,
Yapılışı:
Süt, sıvıyağ, tuz, şeker ve bir yumurta ile diğer yumurtanın beyazını karıştıralım, unu ekleyip üzerine toz mayayı serptikten sonra yumuşak bir hamur elde edelim, hamur yumuşak olsun ama elinize de yapışmasın..yarım saat ılık bir ortamda dinlendirdikten sonra tezgahınızı unlayarak bir cm kalınlığında hamurunuzu merdane yardımıyla açın, açtığınız hamuru yuvarlak parçalar halinde kesecek bir kalıbınız yoksa elinizle de resimde görüldüğü gibi yuvarlak parçalar elde edebilirsiniz , ben de keserken metal bir konserve kutusu kullandım. Daha küçük bir kalıpla keserseniz şekil vermekte zorlanabilirsiniz, Resimde görüldüğü gibi peyniri (ben dil peyniri kullandım),domatesin sadece kabuktaki sert kısmını, dilimlediğiniz yeşil biberi yerleştirin ve kanatları birleştirin, birleştirirken iyice yapıştığından emin olun ki pişerken açılmasın, Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra ortalarına birer siyah zeytin yerleştirelim, önceden 5 dakika ısıtılmış 200 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirelim..Yaklaşık 20 adet poğaça çıkıyor, tepsiniz almayabilir, çok yakın dizmemek için ikinci küçük bir tepsiye ihtiyaç duyabilirsiniz..Tepsinizi yağlamayı unutmayın..
Afiyet&şifa olsun..
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilCanim ellerine saglik cok lezzetli gorunuyor haftasonu kahvaltida mutlaka deneyecegim
YanıtlaSil