3 Mart 2016 Perşembe

BADEMLİ KURABİYE

lezzeti değil ama görüntü olarak acıbademin kuzeni..:) Kim yediyse çok sevdi.. Garantili tariflerden..
Malzemeler:
yarım paket yumuşamış margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı nişasta
iki yumurta (birinin beyazı ayrılacak)
bir paket vanilya
bir paket kabartma tozu
bir tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı un
Üzeri için;
bir yumurta beyazı
iki yemek kaşığı toz şeker
bir avuç badem
Yapılışı:
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler karıştırlır, un ve üzerine kabartma tozu ilave edilerek yumuşak ve  tarçından dolayı rengi biraz esmer bir hamur elde edilir.fırın tepsinizi yağlamanıza gerek yok. ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak üste gelecek kısmını önce yumurta beyazına sonra toz şekere batırıp tepsiye dizin, sonra herbirinin tam ortasına bademleri çukur açtırarak yerleştirin, bu sırada  kurabiyelerinizin yüzeyine de hafif bastırmış olursunuz, ama çok yassı olması için ekstra çaba sarfetmeyin, çünkü pişerken hem çatlayacaklar, hem de yayılacaklar..Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakikada pişecektir,  kurabiyeleriniz çatlamış ve üzeri hafif pembeleşmeye başlamışsa fırından çıkarın, yemek için soğumasını bekleyin, aksi durumda dağılır..:) Afiyet&şifa olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder