2 Mart 2016 Çarşamba

Kaşarlı Köfte..

Kremalı mantar sote eşliğinde..
Malzemeler:
500 gr kıyma,
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
1 yumurta,
5 yemek kaşığı galeta unu veya bayat ekmek ,
bir avuç maydanoz,
tuz, karabiber,pulbiber,
ince ve küçük kare şeklinde doğranmış kaşar peyniri,
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
soğan ve sarımsağı rondodan çekerek diğer malzemelerle birlikte güzelce köfte yoğuruyoruz..bir süre buzdolabında dinlendirecek olursanız daha güzel oluyor..Kızartmadan önce elinize ince bir şekilde köftenizi açın, içine kaşar dilimi koyup tekrar üzerini kapatın.. normalden biraz daha kalın köfteniz olacağı için daha yavaş kızartın ve mutlaka sıcak servis yapın..ben köftelerin sonuna geldiğimde aynı tavaya birkaç çeri domates atıyorum..onları da hafif soteleyince köftelerin yanına yakışıyor..
Kremalı mantar soteyi yaparken,
sıvıyağda tavada jülyen doğranmış bol soğan, iki diş sarımsağı kavuruyorum, hafif karamelize olsun diye bir yemek kaşığı kadar şeker ilave ediyorum, üzerine bir paket doğranmış mantarı ve kekik, karabiber, pulbiber, tuz ilave edip yüksek ateşte kavurmaya devam ediyorum, iyice piştikten sonra 3 yemek kaşığı kadar hazır krema ilave edip, 1-2 dakika sonra ocaktan alıyorum.. servise hazır.. Afiyet&şifa olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder