Malzemeler:
5 adet hazır böreklik yufka,
1 su bardağı sıvıyağ,
yarım su bardağı süt,
bir şişe maden suyu,
İç Harcı için,
300 gram kıyma,
3 yemek kaşığı sıvıyağ
bir adet kuru soğan,
bir tutam maydanoz,
karabiber,
pulbiber,
tuz,
Üzerine bir yumurtanın sarısı
Yapılışı:
önce iç harcı hazırlayalım, 3 yemek kaşığı sıvıyağda soğanı ince doğrayıp kavuralım, sonra kıymayı ekleyip pişirelim, en son karabiber, pulbiber, tuz ve ince doğranmış maydanozu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alalım.. Diğer taraftan 1 su bardağı sıvıyağ, yarım su bardağı süt ve bir şişe maden suyunu karıştıralım, bir yufkayı tezgahımıza açalım, her yerini ıslatacak şekilde bu karışımdan 6-7 yemek kaşığı sürelim,ikiye katlayıp üstte kalan kısma tekrar bu karışımdan sürüp, kıymalı iç harcımızı resimde görüldüğü gibi koyalım, sonra iki kenarını bir parça içe alıp uzunca bir rulo şeklinde saralım, bu ruloyu 4 veya 5 (büyüklüğünü nasıl isterseniz) eşit parçaya bölüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yanyana dizelim, bütün yufkalara aynı işelmi uygulayıp kalan yağ-süt-soda karışımını böreklerin üzerine sürelim, Eğer vaktiniz varsa yufkaların karışımı içine alması için bir süre (1-2 saat) buzdolabında bekletelim, sonra herbirinin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında (turbosu açıkken) alt-üst kızarıncaya kadar pişirelim, bizim mutfakta çok sevilenler listesinde, umarım size de Afiyet&şifa olur..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder