Malzemeler:
3 yumurta,
1 su bardağı pudra şekeri,
yarım su bardağı sıvıyağ,
yarım paket yumuşamış margarin,
yarım su bardağı süt,
5 yemek kaşığı damla çikolata,
bir kase çekirdeksiz taze vişne (ben dipfrizden çıkardım),
2 yemek kaşığı toz şeker,
2 su bardağı un,
bir paket vanilya,
bir paket kabartma tozu,
Yapılışı:
ymuşamış margarin pudra şekeri ve bir yumurta çırpılır, sonra birer birer diğer yumurtalar eklenir, sonra sıvıyağ, süt, un , unun üzerine kabartma tozu, vanilya eklenir, çırpılır, en son damla çikolata eklenir, karıştırılır, 26 cm çapında kilitli kek kalıbına bir kaşık yardımıyla eşit bir şekilde dağıtılır. Normal kek kıvamından daha yoğun olacak hamurunuz, vişnelerinizin çekirdeklerini siz çıkardıysanız biraz suyunun süzülmesini bekleyin, sonra iki yemek kaşığı toz şeker ile karıştırıp elinizle kek hamurunuzun üzerine dağıtın, 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirin, kalıptan çıkarmak için soğumasını bekleyin, afiyet&şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder