Fırında yapılan keklere göre daha yumuşak, çikolata sosuna daha çok yakıştı..
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
bir paket vanilya
bir paket kabartma tozu
2 su bardağı un
tavayı yağlamak için margarin
pişirmek için alüminyum folyo
üzeri için ,
bir paket bitter çikolata
bir su bardağı süt
isteğinize göre meyveler..
Yapılışı:
yumurta ile şeker çırpılır, süt, sıvıyağ, kakao, vanilya eklenerek tekrar çırpılır, bu karışımdan bir su bardağı sosunda kullanılmak üzere ayrılır, kalan kısmına un ve kabartma tozu eklenerek normal kek kıvamında bir hamur elde edilir. 26 cm çapında yapışmayan bir tava katı margarinle yağlanır, kek hamuru tavaya eşit şekilde dağıtılır, tavanın alt çapını kaplayacak ölçüde 3-4 kat alüminyum folyo ocağınızın büyük gözünün üzerine yerleştirilir, tavanın kapağı kapatılarak kısık ateşte folyo üzerinde kek 1 saat süre ile pişirilir, üzerinin tamamen piştiğinden emin olmalısınız. kekiniz soğurken küçük bir tencerede ayırdığınız kek sosu ile bir su bardağı süt ve bir paket bitter çikolata kaynayıncaya kadar pişirilir, ters çevirerek tavadan çıkardığınız kek üzerine dökülür..Sunum ve üzerini süslemek size kalmış.. Ben bitter ve meyvenin buluştuğu tadı çok seviyorum..Bu mevsimdeki çileklere biraz lezzet dokunuşu olsun diye de toz şekere batırdım.. Size de afiyet&şifa olur umarım..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder