18 Mart 2016 Cuma

Püreli Mantar Sote

Malzemeler:
Sote için; 
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı,
İki paket mantar,
3 adet orta boy soğan,
3 diş sarımsak,
pulbiber,
karabiber,
kekik,
tuz,
bir yemek kaşığı toz şeker ,
Püre için;
6 adet orta boy patates,
bir su bardağı süt,
bir yemek kaşığı tereyağ,
tuz,
Üzerine bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri, 
en son doğranmış maydanoz
Yapılışı:
Zeytinyağda julyen doğranmış soğanlarınızı ve sarımsağınızı kavurun, iyice kavrulduktan sonra karamelize olması için bir yemek kaşığı kadar toz şeker serpin, birkaç dakika sonra doğranmış mantarlarınızı atın, tuzunu, baharatlarınızı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun..Patateslerinizi kabuklarını soyarak tuzlu suda haşlayın, suyunu süzüp süt ve tereyağ ile birlikte iyice ezerek püre haline getirin. Kilitli kek kalıbınızı bir fırça yardımıyla sıvıyağ ile yağlayın. Altına tam yuvarlak şekilde yağlı kağıt yerleştirin. pürenizi kalıba bir kaşık yardımıyla basarak şekillendirin, kenarları biraz şişkin, ortası çukur olsun. Sonra çukur kısma mantar sotenizi düzgünce yayın, bir avuç kadar rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpip sadece üst ısıtıcısı açık fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.Çıkınca kilitli kalıbın kenarlarını dikkatlice çıkarın, eğer alt parçadan da ayırmak istiyorsanız yağlı kağıt ile birlikte serviz tabağınıza yerleştirin.Doğranmış maydanoz serpin, pasta gibi üçgen dilimleyerek servis yapabilirsiniz..Afiyet&şifa olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder