15 Mart 2016 Salı

Kabak Tarator


Malzemeler:
2 adet kabak
2 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
karabiber
tuz
1 diş sarımsak
Yapılışı:
Yapışmayan bir tavada zeytinyağı ile unu kavurun, üzerine önce rendelediğiniz havuçları atın, biraz kavurduktan sonra rendelenmiş kabaklarınızı , bir fiske karabiber ve yarım çay kaşığı tuz atın, sebzeler suyunu çekene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Diğer taraftan yoğurt sarımsak bir tutam tuz ve mayonez ile birlikte bir sos hazırlayın.Kavrulmuş sebzelerinizle karıştırın..Üzerine ceviz de ekleyebilirsiniz.. Yemek veya çay sofralarınıza çok yakışacak.. ..Afiyet&şifa olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder