7 Mart 2016 Pazartesi

PİRİNÇLİ SALATA

Balığın yanına hem çok yakışıyor, hem de balık sofralarınızın doyurucu olmasını sağlıyor, tabi isterseniz çay partilerinizin menüsünde de yer alabilir..20160228_180754~2.jpg görüntüleniyor
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç,
yarım çay bardağı zeytinyağı,
iki adet havuç,
7-8 sap yeşil soğan,
yarım demet maydonoz,
yarım demet dereotu,
bir küçük konserve mısır,
limon,
tuz,
karabiber,
kekik,
yapılışı:
Yarım çay bardağı zeytinyağı kullanarak bir su bardağı pirinç ile bildiğiniz gibi bir pilav pişirin..Piştikten sonra dinlenmeye bırakın, diğer taraftan soğanı, dereotunu, maydonozu ince doğrayın, mısırın suyunu süzüp salatanıza ilave edin, havuçları rondodan ince çekerek ilave edin. Sonra bir limonun suyunu, 4 yemek kaşığı zeytinyağını, bir miktar tuz, bir fiske karabiber ve bir tutam kekiği karıştırarak salatanızın sosunu hazırlayın , bu sosu da ilave ederek yavaş hareketlerle salatanızı karıştırın, tuz ve limon miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz..Afiyet&şifa olsun..

20160228_180754~2.jpg görüntüleniyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder