17 Mart 2016 Perşembe

Şekerpare tatlısı..

                                 
Bu tarif harika oluyor.. Mutlaka deneyin..
Malzemeler:
Yarım paket yumuşamış margarin,
yarım su bardağı sıvıyağ,
yarım su bardağı toz şeker,
yarım çay kaşığı tuz,
iki yumurta,
bir paket vanilya,
bir paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un,
3 yemek kaşığı irmik,
25-30 adet fındık,
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
bir çay kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Margarin, sıvıyağ, yumurta, yarım su bardağı şeker, tuz karıştırılır, un ilave edilerek unun üzerine kabartma tozu ve vanilya eklenip yoğurulur, normal kurabiye hamurları için hamur elimizi bırakınca un ilavesini keselim demiştik, bu tarifte elimizi bıraktıktan sonra yaklaşık yarım su bardağı kadar daha un ilave edip yoğuralım, sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım, 3 yemek kaşığı irmiğin bulunduğu tabağın içine atıp üzerini irmiğe bulayalım, tepsiye dizelim, tepsinizi yağlamanıza gerek yok, herbirinin ortasına bir fındığı derin olarak yerleştirelim ( pişerken fındıklar yukarıda kalmasın diye). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt-üst pembeleşinceye kadar pişirelim. Bu arada 2 su bardağı toz şeker ile 3 su bardağı suyu kaynatalım, kaynamaya başladıktan 10 dk sonra limon suyunu ilave edip birkaç dakika sonra ocaktan alalım.Şekerpareler de şerbet de ılık hatta oda ısısında olmalı, bir kaşık yardımıyla herbirinin üzerine şerbetimizi gezdirelim. Şerbeti çekmesi için birkaç saat beklemesi gerekiyor, Afiyet&şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder