9 Mart 2016 Çarşamba

BAKLA KAVURMASI

Malzemeler:
yarım kg taze bakla,
bir yemek kaşığı tereyağ,
bir çay kaşığı toz şeker,
bir kase yoğurt,
tuz,
bir diş sarımsak ,
üzeri için,
yarım çay bardağı zeytinyağı,
pulbiber,
Varsa kurutulmuş biber ve domates,
Yapılışı:
Taze baklalarınızı yıkayıp, ayıklayıp, 2-3 cm boyunda doğrayın. Az suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, (ben düdüklü tencerede 10 dk kadar haşladım) .Bir yemek kaşığı tereyağda suyu süzülmüş baklalarınızı bir çay kaşığı toz şeker ve yarım çay kaşığı tuz ile birlikte kavurun.. Diğer taraftan yoğurt, sarımsak ve tuz ile birlikte sos hazırlayın, Üzerinin sunumu için pulbiberi zeytinyağı ,kurutulmuş biber ve domates ile birlikte 2-3 dakika yakın.. Ev yoğurdu kullanıyorsanız biraz süzmenizi öneriyorum, sosunuzun kıvamlı olması için..Kurutulmuş biber ve domatesi de kullanmak için sadece yıkamanız yeterli, yerken sert oluyor ama lezzeti ve sunumu keyifli bence..Afiyet&şifa olsun..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder