Pastanın dilim fotoğrafını çekmeyerek hata etmişim.. Ama bu tarifi bekleyenler var, o yüzden yayınlamakta acele ediyorum..
Kek için malzemeler:
3 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ,
1 türk kahvesi fincanı su,
yarım su bardağı nişasta,
1,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
ıslatmak için 1,5 su bardağı süt,
Yapılışı: yumurta şeker ve vanilya 5-6 dakika çırpılır, sıvıyağ su eklenir karıştırılır, nişasta un ve kabartma tozu eklenerek çırpılır, kekin kıvamı normalden daha cıvık oluyor, kalıp olarak da kare veya yuvarlak cam fırın kabı kullanabilirsiniz. Fırın kabınızı katı margarinle yağlamalısınız..180 derecede 15 dakikada pişiyor. altı ve üstü pembeleşince çıkarabilirsiniz.Biraz soğuduktan sonra 1,5 su bardağı süt ile ıslatılıyor..
Kreması için:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
üzeri için çilek dilimleri
Yapılışı: Süt şeker un nişasta bir tencerede karıştırılarak pişirilir. kaynamaya başlayınca vanilya eklenir, 1-2 dakika sonra ocaktan alınır. Arada sırada karıştırarak soğuması beklenir. Soğuduktan sonra bir paket kremşanti eklenerek çırpılır, hazır olan krema kekin üzerine düzgün bir şekilde dağıtılır, hindistan cevizi üzerine serpilir.
meyve dilimleri ile süslenir. meyve dilimleri ile süslemeyi servis sırasında yaparsanız dilimlemekte zorlanmazsınız..Afiyet&şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder