portakallı diye başlayan tarifler hep çocukluğumdaki ''portakallı ördek'' ifadesini hatırlatır, gülümsemeden geçemem..
Malzemeler:
2 adet büyük boy kereviz,
2 adet havuç,
1 adet büyük boy soğan,
2 diş sarımsak,
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım limonun suyu,
yarım portakalın suyu,
bir yemek kaşığı toz şeker,
yarım çay kaşığı tuz,
kereviz yaprağı.
Yapılışı:
Kerevizler soyulup suda bekletilir, havuçlar soyulur, kabak oyacağı ile kerevizlerin ortası çıkarılır, sıkıca yerleşecek şekilde kerevizlerin ortasına havuçlar yerleştirilir. Sonra yarım cm kalınlığında halkalar şeklinde doğranır, tekrar suya atılır. Soğanlar iri (jülyen ) doğranır, sarımsak ve zeytinyağı ile birlikte tencerede hafif kavrulur, sonra doğranmış kereviz yaprakları ile biraz daha kavrulur, daha sonra kerevizler, tuz, şeker atılır ve 2 su bardağı kadar sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Kerevizler yumuşadıktan sonra yarım limon ile yarım portakalın suyu ilave edilerek 5-7 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır, portakal suyu ilavesi sonrası yemeğin suyunda köpük oluşursa kaşıkla alıp atabilirsiniz. Yemek dinlendikten sonra servis etmenizi öneririm.. Afiyet&şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder