11 Şubat 2016 Perşembe

Kereviz salatası

pratik, bir o kadar da kıymetli bir lezzet bizim evde..
Malzemeler:
2-3 adet orta boy kereviz,
bir su bardağı iri çekilmiş ceviz,
2 su bardağı yoğurt,
3 yemek kaşığı mayonez,
1-2 diş sarımsak,
tuz.
Yapılışı:
kerevizler soyulup yarım limon sıkılmış suda bekletilir. diğer taraftan yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzdan kıvamlı bir karışım elde edilir. Ev yoğurdu kullanıyorsak süzmeliyiz,  (yoğurdu pratik süzmek için  ince süzgecin içine havlu kağıt sererek  yoğurdu bunun üzerine koyabilirsiniz..) daha sonra kerevizlerinizi rendeleyip ceviz ile birlikte hazırladığınız yoğurt sosuna karıştırın..servis sırasında üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz, kereviz yapraklarını da sunumda değerlendirmeyi deneyin..afiyet&şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder