Malzemeler:
2-3 adet orta boy kereviz,
bir su bardağı iri çekilmiş ceviz,
2 su bardağı yoğurt,
3 yemek kaşığı mayonez,
1-2 diş sarımsak,
tuz.
Yapılışı:
kerevizler soyulup yarım limon sıkılmış suda bekletilir. diğer taraftan yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuzdan kıvamlı bir karışım elde edilir. Ev yoğurdu kullanıyorsak süzmeliyiz, (yoğurdu pratik süzmek için ince süzgecin içine havlu kağıt sererek yoğurdu bunun üzerine koyabilirsiniz..) daha sonra kerevizlerinizi rendeleyip ceviz ile birlikte hazırladığınız yoğurt sosuna karıştırın..servis sırasında üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz, kereviz yapraklarını da sunumda değerlendirmeyi deneyin..afiyet&şifa olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder