10 Şubat 2016 Çarşamba
Renk cümbüşü: şalgamlı salata
Malzemeler:
2 su bardağı karabuğday , zeytinyağı,
5 su bardağı şalgam suyu , tuz,
bir demet maydanoz , ceviz,
bir demet dereotu , limon.
7-8 sap yeşil soğan ,
8-10 yaprak marul,
1 kutu konserve mısır,
Yapılışı:
Karabuğday ve şalgam suyu bir tencereye koyulur, ocağa alınır, kaynatılır, kaynamaya başlayınca ocağın en küçük gözünde kısık ateşte pişirilir.Suyunu tamamen çektikten sonra dinlenmeye bırakılır. Diğer taraktan maydanoz, dereotu, yeşil soğan, marul ince olarak doğranır.konserve mısır da suyu süzülerek ilave edilir. Dinlenmiş ve soğumuş , artık mor renkli olan buğdaylarınızı yeşil salatanızın içine ilave edip yağ -limon- tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz..Bu salataya ceviz de çok yakışıyor, üzerinde veya içinde küçük parçalar halinde değerlendirebilirsiniz..
Bu salatayı iri bulgur veya kuskus makarna ile de yapabilirsiniz, ben faydalı trendlerden karabuğdayı tercih ettim, hiç fena değil..Afiyet&şifa olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder