23 Şubat 2016 Salı

Yöresel bir lezzet: Kuru meyve tatlısı

Genelde bilinen ve kolay bir tatlı ama hem bilmeyenler için hem de bilenlere hatırlatmak için paylaşmak istedim..
Malzemeler:
Bir kase gün kurusu kayısı,
10 adet kuru incir,
bir yemek kaşığı tereyağ,
dört yemek kaşığı toz şeker,
iri çekilmiş ceviz,
arzuya göre kaymak,
Yapılışı:
Kayısıları küçük bir tencerede üzerini örtecek kadar su ile haşlayın, 5 dakika kaynadıktan sonra ikiye bölünmüş incirleri de aynı suyun içine atın, 5 dakika daha birlikte haşlayın, ocaktan alın. Bir tavada tereyağını eritin, haşlanan meyvelerinizin suyunu süzerek tereyağın içine atın ama suyu dökmeyin. Meyvelerinizi tavada biraz çevirdikten sonra haşlama suyunu ve toz şekeri üzerine ilave ederek 5 dakika daha pişirin, ocaktan alın. Sıcak olarak üzerine ceviz , yanına kaymak ile servis yapın..Bence çok leziz... Tatlıyı önce hazırlayıp daha sonra servis edecekseniz  hafif ısıtmanızı tavsiye ederim.. Afiyet&şifa olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder