24 Şubat 2016 Çarşamba

Evde Ekmek Yapımı


Keyif alarak yapacağınızdan eminim..
Malzemeler:
3 su bardağı ılık su,
bir çay kaşığı tuz,
bir çay kaşığı şeker,
yarım paket yaş maya veya bir paket kuru maya,
1 kg kadar tam buğday unu,
iki yemek kaşığı keten tohumu,
iki yemek kaşığı ayçekirdeği içi,
Yapılışı:
Yaş maya kullanıyorsanız suda mayayı eritin, toz maya kullanacaksanız unun üzerine ekleyin.
Su ,tuz, şeker ve maya ile birlikte bir karışım elde edin, tam buğday ununu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun, tam buğday unu zamanla suyu çeker, farkında olmadan sert bir hamurunuz olmasın..en son ayçekirdeği içini ve keten tohumunu da ekleyerek hamurunuzun üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat kadar dinlendirin..bu arada fırın tepsinize tam buğday unu serpin..sonra hamuru dört parçaya ayırıp fotoğraftaki gibi uzun şekil verip tepsiye dizin, ekmeklerinizin üzerini de elinizle una bulayıp  bir bıçak yardımıyla üç ya da dört çizgi yapın.. 220 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin..Afiyet&şifa olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder