22 Şubat 2016 Pazartesi

KARNIBAHAR MÜCVERİ


Kabak mücverinden daha çok seviyorum ben.. Karnıbaharları yumurtalı kızartmaktan daha pratik ve lezzetli bence.. yapmadıysanız deneyin derim..
Malzemeler:
400 gram karnıbahar,
3 yumurta,
4 yemek kaşığı un,
5-6 sap yeşil soğan,
bir avuç  dereotu,
bir avuç taze nane,
bir çay kaşığı tuz,
bir tutam karabiber ve pulbiber,
kızartmak için yarım su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Karnıbaharlarınızı yumuşayana kadar haşlayın, suyunu süzün, soğumaya bırakın..Derin bir kasede 3 yumurtayı çırpın, unu ekleyip tekrar çırpın, soğuyan karnıbaharlarınızı bu karışıma ilave edin, el çırpıcınız yardımıyla karnıbaharlarınız da küçük parçalara ayrılır. Yeşil soğan, dereotu, naneyi ince doğrayıp baharatlarınızla birlikte karışıma ilave edin, yapışmayan bir tavada -sıvıyağda -orta ateşte - bir yemek kaşığı yardımıyla istediğiniz büyüklükte kızartın..Yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz..Afiyet&şifa olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder