16 Şubat 2016 Salı

Enfes Katmer

Oklava deneyimim yok diye denemekten vazgeçmeyin derim.. Haftasonu kahvaltılarınıza  keyif katan bir tarif..

Hamuru için Mlazemeler:
1 su bardağı ılık su,
1 çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
yarım paket toz maya,
2 su bardağı un.
Harcı için:
200 gram eritilmiş tereyağ
4 yemek kaşığı tahin
Yapılışı: su ,tuz ,şeker karıştırılır. Un eklenerek üzerine maya serpilir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur dinlendirilmeden 3 parçaya ayrılır, herbir parça düz bir zeminde oklava ve un yardımıyla yaklaşık 30 cm çapında açılır, üzerine eritilmiş tereyağ ve tahin karışımı sürülür, hamur rulo haline getirilir, rulo halindeyken de biraz daha çekerek uzatılır. kendi etrafında iki veya üç kat sarılarak bir tepside buzdolabına kaldırılır. ikinci ve üçüncü parçaya aynı işlem uygulanırken muhtemelen ilk parça buzdolabında sertleşmiş olacaktır. Sertleşen parça çıkarılarak bıçak yardımıyla üç parçaya kesilir, herbir küçük parça toparlayıcı hareketlerle yuvarlanır, tekrar yaklaşık 20 cm çapında açılır, orta ateşte yapışmayan bir tava veya sac üzerinde alt üst ederek pişirilir.İkinci açma aşamasında merdane kullanmanızı tavsiye ederim.Diğer buzdolabına kaldırdığınız parçalara da aynı işlemleri uygulayarak toplamda 9 adet katmeriniz olacak.. 4-5 kişilik bir aile için ideal..Size fazla gelirse ,pişirmeden açtığınız katmer dairelerinin arasına buzdolabı poşeti sererek tekrar poşetleyip dipfrizinize kaldırabilirsiniz..İhtiyaç halinde çıkarıp buzu çok çözülmeden pişirebilirsiniz..Afiyet&şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder