14 Şubat 2016 Pazar

Tarçınlı cevizli kurabiye

Günün anlam ve önemine haiz.. aslında önemsemiyorum böyle global günleri ben.. ''küresel sermayenin oyunu bunlaaarr!'' diye demeçler versem de ucundan kıyısından atmosferine giriyorum galiba.. Yine de bu tabaktan ötesine geçmedik...:)



Malzemeler:
yarım paket yumuşamış margarin,
yarım su bardağı sıvıyağ,
bir yumurta,
yarım su bardağı pudra şekeri,
bir fiske tuz,
yarım su bardağı çekilmiş ceviz,
bir paket kabartma tozu,
bir paket vanilya,
aldığı kadar un.
üzeri için
bir çay kaşığı tarçın,
yarım su bardağı pudra şekeri.
Yapılışı:
Un ,ceviz ve kabartma tozu hariç malzemeler karıştırılır, sonra un ve unun üzerine kabartma tozu ve ceviz ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. bu da ağızda dağılan bir kurabiye olduğundan hamur elimizi bırakınca un ilavesini kesiyoruz..sonra merdane yardımıyla düz bir zeminde biraz un serperek bir cm kalınlığında açıyoruz.. istediğiniz kurabiye kalıbı ile şekil verebilirsiniz.. Tepsinizi yağlamanıza gerek yok, önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında (turbosu kapalı iken) 15 dakika boyunca veya üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz..
piştikten sonra biraz ılıkken üzeri için hazırladığımız pudra şekeri ve tarçın  karışımını bir çay süzgeci yardımıyla üzerine bolca serpiyoruz..Sonrası malum..ağızda patlarcasına dağılırken önce tatlı, sonra tarçın aroması , sonra da damakta kalan cevizin vazgeçilmez tadı.. Yedikçe yediren türden..Afiyet&şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder