17 Şubat 2016 Çarşamba

KABAK GRATEN

Bizim evin TOP 10 listesinde olan bir yemek, yapmadıysanız deneyin derim..

Malzemeler:
4 adet kabak,
250 gram kıyma,
4 yemek kaşığı zeytinyağı ,
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates salçası,
yarım çay kaşığı tuz,
çay kaşığının ucuyla karabiber ve pulbiber,
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağ 
 2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
yarım çay kaşığı tuz,
 çay kaşığının ucuyla karabiber,
üzeri için bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı: Kabaklarınızı yıkayıp, üzerini tırtıklı bıçakla soyabilirsiniz. Sonra kabaklarınızı bir enine bir de boyuna bıçak hareketiyle dörde bölün, bir tencerede üzerini örtecek kadar su ile haşlayın. Kabaklarınız yumuşadıktan sonra suyunu süzün, soğutun ve bir tatlı kaşığı yardımıyla orta çekirdekli kısmını çıkarın.Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine ortası boş kabaklarınızı dizin. Bir tavada zeytinyağı ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun, üzerine salça ilave edip 1-2 dakika sonra da kıymanızı ilave ederek kavurma işlemine devam edin, kıyma piştikten sonra tuz , karabiber ve pulbiber ilave ederek 1-2 dakika sonra ocaktan alın.Tepsiye dizdiğiniz kabakların ortasını kıyma ile doldurun. 
Beşamel sos için bir tavada tereyağını eritip unu kavurun , üzerine soğuk süt ilave ederek topaklanmamasına özen göstererek karıştırmaya devam edin, kaynamaya başladıktan sonra tuz, karabiber ilave ederek ocaktan alın , kıymalı kabaklarınızın üzerine 1-2 kaşık gezdirin.en son rendelenmiş kaşar peynirlerini kabaklarınızın üzerine serperek servisten hemen önce180 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.Afiyet&şifa olsun..




                                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder