Gerçekten lezzetli...
Malzemeler :
1 yumurta
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım paket yumuşamış margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket antep fıstıklı çikolatalı toz puding
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Yapılışı:
Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler karıştırılır, (ekstradan çekilmiş antep fıstığı ilave edilirse de süper oluyor), un ve kabartma tozu da ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Kurabiyenin ağızda dağılması isteniyorsa un miktarı önemlidir. Bu yüzden un çok hızlı ilave edilmemeli, hamur yoğuranın elini bıraktıktan sonra da un katmaya devam edilmemelidir. Kurabiyelerde yağ oranı yüksek olduğundan unu tolere etmeye açıktır, ama ne kadar çok un koyarsak o kadar sert bir kurabiye elde ederiz. Hamurumuz hazır olduktan sonra (ben yuvarlak tercih ettim, üzerindeki çatlamalar hoşuma gidiyor) şekil vermek size kalmış, fırın tepsinizi yağlamanıza gerek yok.. ekstradan ilave edilecek antep fıstıklarını içi yerine şekil verdikten sonra dışına bulayarak da değerlendirebilirsiniz, sunum çok daha afilli olur.. :)
önceden ısıtılmış 180 derece fırında (mümkünse turbosu kapalı iken ) yaklaşık 20 dakikada pişiyor..
Afiyet&şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder