25 Şubat 2016 Perşembe

Karamelli Etimek Tatlısı

Malzemeler:
Bir paket etimek,
3 su bardağı toz şeker,
3,5 su bardağı sıcak su,
muhallebisi için ,3 su bardağı süt,
4 yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı un,
bir paket vanilya,
üzeri için bır paket kremşanti, bir su bardağı soğuk süt,hindistan cevizi
Yapılışı:
Etimeklerinizi kare ya da dikdörtgen bir kaba dizin, 3 su bardağı toz şekeri yapışmayan bir tavada eritin, karamel rengi olunca (dikkat:çok koyu renk olmasın) 3,5 su bardağı sıcak suyu ilave edin, dikkatli olun sıçrayabiliyor, içindeki şeker parçaları eriyip bitinceye kadar kaynatın.. Sonra etimeklerinizi bu karamelli şerbetle ıslatın.. soğumaya bırakın.. Diğer tarafta 3 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı şeker ve 3 yemek kaşığı unu karıştırıp bir tencerede pişirin.. Kaynamaya başlayınca vanilyasını ilave edin, 2-3 dakika kaynatıp ocaktan alın, mikser veya blendır ile yaklaşık 5 dakika çırpın, etimeklerin üzerine eşit bir şekilde dökün..tatlımızın bu haliyle tamamen soğumasını bekleyin..Bu arada bir su bardağı soğuk süt ile bir paket kremşantiyi iyice çırpıp buzdolabına kaldırın.. tatlımız soğuduktan sonra kremşantiyi de üzerine eşit bir şekilde dağıtın..Bol hindistan cevizi ile üzerini kaplayın..En üst tabakada kremşanti yerine hazır krema da kullanabilirsiniz.. Bir paket soğutulmuş hazır kremayı mikser ile iyice katılaşıp kremşanti kıvamına gelinceye kadar çırpıp, 3 yemek kaşığı kadar pudra şekeri ilave edin, tekrar çırpıp tatlının muhallebi katının üzerine sürüp yine bol hindistan cevizi..Bu da bir alternatif..Afiyet&şifa olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder