11 Şubat 2016 Perşembe

cupcake:hem mini ,hem meyveli..



Lezzeti de en az görüntüsü kadar...Biraz uğraştırır imajı çizse de bence değer..
Malzemeler
Kek için,
1 yumurta
75 gram yumuşamış margarin
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım çay bardağı süt
yarım paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı un
yaklaşık 40 adet mini cupcake kağıdı ,eğer büyük kullanacaksınız 20 adet 
üzeri için,
1 paket beyaz çikolata (küçük dikdörtgen paket)
bir paket kremşanti
3 çay bardağı süt
yarım paket vanilya
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
meyve olarak seçim size kalmış..
Yapılışı:
kek için margarin ile pudra şekeri 5 dk çırpılır. sonra yumurta ilave edilerek çırpmaya 5 dk daha devam edilir, sonra vanilya, süt ilave edilerek karıştırılır, akabinde un ve unun üzerine kabartma tozu dökülerek çırpılır, kek hamurunun kıvamı alışagelmiş kek hamurlarına göre daha yoğun olacak
tepsiye dizdiğiniz muffin veya cupcake kağıtlarınıza mini ise bir çay kaşığı, büyükse 2 çay kaşığı koyarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Süre belirtmek istemiyorum, kekleriniz kabarıp üzeri pembeleşince bir kürdan yardımıyla piştiğini kontrol ederek fırından çıkarabilirsiniz..
üzeri için, bir paket kremşanti bir çay bardağı süt ile çırpılarak buzdolabında beklemeye alınır,
iki çay bardağı süt ile bir yemek kaşığı un, bir yemek kaşığı şeker kaynayıncaya kadar pişirilir, kaynamaya başlayınca yarım paket vanilya ilave edilir, 2-3 dakika sonra ocaktan alınır, sıcakken küçük parçalara ayırdığınız beyaz çikolata ilave edilerek eriyene kadar çırpılır, soğuyana kadar arada bir karıştırmak iyi olur,
soğuduktan sonra buzdolabında bekleyen kremşanti ile 4-5 dk çırpılır ve sıkma torbası veya krema enjektörü yardımıyla cupcakelerin üzeri süslenir. Meyvelerin kararmaması için servis sırasında üzerine koymanızı tavsiye ederim, yok illa önceden hazırlanması gerekiyorsa pasta jellerinden temin ederek meyvelerin üzerine sürebilirsiniz..
Afiyet&şifa olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder