8 Şubat 2016 Pazartesi

ÇITIR PATATESLİ BÖREK

güüüünaaaayydııınnnn...!!!
enerjisi yüksek güne başlamanın çoğu şeyi değiştirdiğine inanıyorum.
baktığınız aynı resimde farklı zamanlarda gördüklerinizi hatırlamak için hafızanızı biraz zorlayın..
Eğer iyi hissediyorsam, yürüyüşümden tutun da , o gün yemek ve yedirmek istediklerime kadar nüfus eden bir patlama yaşanıyor sanki... Öğle saatlerinde son bulmayıp günün sonuna kadar muhafaza edilebildiyse  ne mutlu bizimkilere..:)
işte o enerjiyi perçinleyecek , büyük oğlumdan ''sen harika bi annesin'' iltifatını geciktirmeyecek  bir tarif...

PATATESLİ BÖREKçıtırındannn..

6 adet hazır yufka                                                
2 su bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tepeleme un
1 yumurtanın sarısı
isteğe göre susam- çörek otu

İç Harcı için:

bir kilo kadar patates 
iki adet soğan
yarım su bardağı zeytinyağı
bir yemek kaşığı domates salçası
bir çay kaşığı nane
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı pulbiber
bir çay kaşığı tuz

Yapılışı: 
Önce iç harcını hazırlıyoruz.. Patatesleri haşlayıp eziyoruz, uygun büyüklükte ve mümkünse yapışmayacak bir tencerede zeytinyağı ile ince doğranmış soğanları kavuruyoruz. Daha sonra salça ile birlikte biraz daha çevirip baharatlarını ekliyoruz, en son ezilmiş patates ve tuzu da ekleyerek tadına bakıyoruz.. :) Damağımıza layık olması için ilave etmek istedikleriniz olursa karar sizin..
    İç harcı biraz soğumaya bırakalım.. Bu arada börek için gerekli olan zeytinyağı ve unu karıştırıp güzelce çırpalım, bir yufkayı açıp üzerine kaşık veya fırça yardımıyla bu karışımdan yaklaşık 4-5 yemek kaşığı kadar  sürelim,  yağlanmış yufkanın üzerine bir yufka daha açıp tekrar yağ-un karışımından sürelim, sonra sigara böreği gibi yufkayı 8 parçaya bölelim(börekleriniz küçük olsun isterseniz daha fazla parçaya da bölebilirsiniz), herbirine iç harcımızdan koyarak kenarlarını içe katlayıp saralım. Yufka bitinceye kadar aynı şeyi tekrarlayalım, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı ve susam&çörekotu... 200 derecede mümkünse fırının turbo ayarında pişirelim ki çıtırlığı artsın.. Bu böreği bu şekilde hazırlayıp pişirmeden ve üzerine yumurta sarısı susam vs sürmeden, buzdolabı poşetlerine yanyana dizerek dipfrizinize koyabilirsiniz, pişirmeden yarım saat önce çıkarıp,  birbirinden ayırıp tepsiye dizerek, yumurta sarısı&susam&çörekotu = harika bir kurtarıcı, asla önceden hazırlanmış demezsiniz.. misafirime yapacaksam eğer birkaç gün öncesinden hazırlayıp dipfrize atıyorum, son gün telaşı hafifliyor.. şiddetle tavsiye ederim... Afiyet&şifa olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder